PCL : 310th Wing Headquarters
FILTER PROJECTS BY

310th Wing Headquarters

Project Overview

The 28,000-square-foot headquarters facility at Schriever Air Force Base provides training and administrative space for the 310th Space Wing staff and several operating units of the Air Force Reserve. The building includes open office space, a Sensitive Compartmented Information Facility (SCIF) conference area, blast-resistant aluminum windows, and a weapons storage vault. The project was completed more than one month ahead of schedule.

As part of PCL’s commitment to quality, building envelope commissioning was conducted to ensure that the amount of air leakage did not exceed allowable standards. PCL’s early constructability reviews confirmed that the envelope details provided a buildable, structurally supported, and continuous air barrier. The team also implemented stringent quality-control inspections during construction to review all exterior wall penetrations and air barrier transitions. Upon completion of the building envelope, third-party air pressurization tests and an infrared scan of the building confirmed that actual air leakage was 51% better than the maximum allowed. This translates into a more energy-efficient, sustainable building with lower life cycle costs.

DETAILS

CLIENT:
US Army Corps of Engineers
PROJECT LOCATION:
Schriever AFB, CO
PCL OFFICE:
Denver – Buildings Construction
COMPANY:
PCL Construction Services, Inc.
SECTOR:
Buildings
MARKETS:
Government Public Facilities and Military, Green - Sustainable Construction
DELIVERY METHOD:
General Contracting

Awards

Outstanding Contractor CCASS Rating - U.S. Army Corps of Engineers