PCL : Angle Lake Station
FILTER PROJECTS BY

Angle Lake Station

Project Overview

The Angle Lake Station is an elevated, center-platform station spanning South 200th Street, providing access from both the north and south sides of the street. The station is part of the Sound Transit light link.

The design of the station promotes transit use and integrates seamlessly into the surrounding neighborhood. Stainless steel and concrete finishes throughout a majority of the station provide for ease of maintenance as well as longevity of the facility. The lower plaza of the station is finished with colored concrete and pavers, as well as landscaping. Accessing the platform takes place by way of any of the two elevators, tow escalators, or two stair systems.

Upon arriving at the platform level, riders are protected from the elements by two wave-shaped canopies with metal soffits. A large, cloud-shaped piece of artwork is incorporated into the center of the platform, complementing the City of SeaTac's theme of "Environment in Motion." The project design, which includes photovoltaics, will allow the project to pursue LEED Silver certification.

DETAILS

CLIENT:
Sound Transit
PROJECT LOCATION:
SeaTac, WA
PCL OFFICE:
Seattle – Buildings Construction
COMPANY:
PCL Construction Services, Inc.
SECTOR:
Buildings
MARKET:
Rail - Heavy
DELIVERY METHOD:
General Contracting