PCL : Anvil Centre
FILTER PROJECTS BY

Anvil Centre

Project Overview

The Anvil Centre is a signature development in the heart of New Westminster which combines a multi-use civic facility with a commercial office tower. The 95,000-square-foot, four-storey civic centre occupies the entire lower building podium, which supports the 137,000-square-foot, nine-storey office tower above the civic centre. The development sits atop a three-level, below-grade parkade.

The facility is the culmination of many different user groups and consultants working together to develop a building that incorporates a remarkable variety of different spaces. The civic centre is the jewel of the development, featuring a 364-seat performance theatre, as well as a 60-foot open atrium intertwined with a variety of walkways and balconies, office space, and outdoor areas.

The office tower is a separate entity from the civic centre with independent mechanical systems and elevators, yet is also integrated aesthetically and functionally within portions of the podium and parkade.

The exterior geometry and finishes are carefully designed to provide a contemporary appearance while working in harmony with the surrounding heritage buildings. A combination of natural limestone and modern glazing work together to achieve this goal, and all are set at various complex angles to produce a unique building geometry.

DETAILS

CLIENT:
City of New Westminster
PROJECT LOCATION:
New Westminster, BC
PCL OFFICE:
Vancouver – Buildings & Civil Construction
COMPANY:
PCL Constructors Westcoast Inc.
SECTOR:
Buildings
MARKETS:
Commercial, Convention Centers/Religious Facilities, Government Public Facilities and Military, Sports and Entertainment
DELIVERY METHOD:
Construction Management