PCL : SAIT Polytechnic Parking Garage
FILTER PROJECTS BY

SAIT Polytechnic Parking Garage

Project Overview

One of the most unique parkade structures in Canada is located in the heart of the Southern Alberta Institute of Technology (SAIT) Polytechnic’s main campus. This three-level, tiered, cast-in-place parkade is built into an existing hillside to achieve a low-impact finish consistent with the surrounding green spaces. The 1,150-stall parkade is finished with an artificial-turf playing field roof, public art metal screen cladding, and atrium skylights, which provide signature architectural features.

PCL’s ability to be flexible, accommodate design changes, and provide budget guidance to the design team while maintaining a fasttrack construction schedule proved to be a strong asset to the client.

DETAILS

CLIENT:
Southern Alberta Institute of Technology
PROJECT LOCATION:
Calgary, AB
PCL OFFICE:
Calgary – Buildings & Civil Construction
COMPANY:
PCL Construction Management Inc.
SECTOR:
Buildings
MARKETS:
Education, Parking Structures, Roads and Highways
DELIVERY METHOD:
General Contracting

Awards

Urban Architecture winner (awarded to Bing Thom Architects) - Mayor's Urban Design Awards 2011

Excellence in Wood Design & Construction - Prairie Wood Design Award