PCL : UC Irvine Arroyo Vista Infill
FILTER PROJECTS BY

UC Irvine Arroyo Vista Infill

Project Overview

PCL expanded the existing Arroyo Vista Student Housing development with the addition of these buildings. This design-build project included the construction of seven three-story wood frame residence halls, a bridge connection at the second floor, four exterior elevators, an expanded parking area, and blue light telephones. The first floor includes housing assistant quarters, a kitchen, study rooms, and living rooms. The second and third floors contain 192 beds dispersed throughout the complex addition. The scope of work also included constructing a single-story staff administration building.

The jobsite was adjacent to existing, occupied dormitories on three sides and to another construction site on the opposite side. The owner was counting on PCL to ensure noise mitigation processes were in place during critical periods like final exams and commencement. PCL was very cognizant of the proximity of the jobsite to adjacent housing (less than 20 feet in some areas), and the team rose to the challenge by forbidding exterior work and scheduling “quiet” jobs (like painting) during critical times.

DETAILS

CLIENT:
University of California, Irvine
PROJECT LOCATION:
Irvine, CA
PCL OFFICE:
Los Angeles – Buildings Construction
COMPANY:
PCL Construction Services, Inc.
SECTOR:
Buildings
MARKETS:
Education, Residential
DELIVERY METHOD:
Design-Build